Telefon: +48 690 006 147 E-mail: biuro@formafood.pl

Porady technologów

Który materiał jest najlepszy do bojlerów w ekspresach do kawy?

Który materiał jest najlepszy do bojlerów w ekspresach do kawy?

Powinniśmy mieć wiedzę na temat każdego materiału, a także mieć świadomość jego zalet i wad, aby mieć jak najbardziej obiektywny obraz wszystkich ekspresów do kawy na rynku. W dzisiejszych czasach coraz więcej ekspresów do kawy jest wykonywanych ze stali nierdzewnej,...

Co to temperowanie czekolady i jak prawidłowo temperować ?

Co to temperowanie czekolady i jak prawidłowo temperować ?

Jeśli temperujecie czekoladę po raz pierwszy, nie przejmujcie się jeśli nie wyjdzie. Jeśli wyjdzie, nie myślcie sobie że jesteście wybitnymi znawcami i okiełznaliście kapryśna czekoladę. Co to znaczy temperować czekoladę i dlaczego jest tak ważne przy pracy z...

Zakażenia krzyżowe w zakładzie produkcyjnym , jak ich uniknąć ?

Jedno z największych wyzwań stojących przed firmami z branży spożywczej wiąże się z odpowiedzią na pytanie, w jaki sposób uniknąć degradacji żywności pod wpływem bakterii. Jeśli dojdzie do zakażenia krzyżowego, tj. gdy bakterie zostaną przeniesione z jednego miejsca w...